Monday, 06.05.2024, 05:53:57
[SKULL] klans Main pageRegistrationLog in
Welcome Guest | RSS
Izvēlne
Our Poll
SKULL ir mazaktīvs jo..
Total of answers: 108
 Blogs 
Home » 2007 » June » 2 » Kiberterorisms Igaunijā [apkopojums tiem kam patīk lasīt].
Kiberterorisms Igaunijā [apkopojums tiem kam patīk lasīt].
Igaunijas valdības mājas lapa brīdī, kad tā bija daunā ( 28. aprīlī )
Dramatiskās sadursmes, kuras norisinājās Igaunijā pagājušajā nedēļā visai ātri pārsviedās arī uz interneta telpu. Hakeru uzbrukumā pirmā cieta premjerministra dzimtās partijas mājas lapa, bet tā nebūt nebija vienīgā arvien plašumā ejošā kiberkara epizode.
Pirmais trieciens: Bija defeisotā Andrusa Asipa Reformu partijas mājas lapa (http://www.reform.ee/ - rakstīšanas brīdī nav pieejama no adresēm ārpus Igaunijas). Tā tika uzlauzta un defeisota (lapas dizaina un satura izmainīšana uzlaušanas rezultātā). Tomēr atšķirībā no tradicionālās defeisošanas, tajā izvietotais uzraksts bija politiski motivēts. Paziņojumā, kurš tika publicēts ar virsrakstu - „Премьер-министр просит прощения!" - krievu valodā bija publicēta atvainošanās un apņemšanās novietot bēdīgi slaveno pieminekli atpakaļ tā iepriekšējā vietā. Diemžēl, tas nebija vienīgais kiberuzbrukums.

Pirmā kiberterorisma viļņa sekas:
www.kul.ee (Kultūras ministrija): aizsniedzama, izmanto PHP
www.fin.ee (Finansu ministrija): aizsniedzama, izmanto PHP
www.just.ee (Tieslietu ministrija): aizsniedzama, izmanto PHP
www.sm.ee (Sociālo lietu ministrija): aizsniedzama, izmanto PHP
www.envir.ee (Vides ministrija): aizsniedzama, izmanto PHP
www.vm.ee (Ārlietu ministrija): aizsniedzama, jau atgriezusies ierindā, jo bija viena no tām ministrijām, kuras 28. aprīlī tika izsistas no ierindas.
Otrais uzbrukums: Par hakeru uzbrukumiem Igaunijas valsts iestāžu un politisko organizāciju interneta mājas lapām ir parādījies negaidīts turpinājums. Igaunijas vēstniece Marina Kaljuranda savā 2. maija preses konferencē paziņoja, ka uzbrukumiem ir izmantotas Krievijas valsts iestāžu un pat Krievijas prezidenta administrācijas IP adreses.
Igaunijas notikumi ar ārkārtīgi skaudru precizitāti atklāja to, ka Baltijas IT tīģerim, par kādu Igaunija sevi mēģināja pārkrāsot, nebija nekādas aizsardzības politikas kiberuzbrukumu gadījumam.
Kļuva uzskatāmi redzams, ka pat izmantojot salīdzinoši tehnoloģiski vienkāršus līdzekļus, kā tas ir DoS gadījumā, ir iespējams uz vairākām dienām noslaucīt no pasaules interneta kartes vienas valsts galvenās valsts pārvaldes institūcijas.
Protams, ir jāpriecājas, ka hakeru uzbrukuma mērķis nebija lidostu vai slimnīcu IT infrastruktūra, tādā gadījumā tiem varētu būt daudz smagākas sekas. Pagaidām ir cietusi vienīgi Igaunijas, kā IT lielvalsts, reputācija.
Diemžēl arī Latvijā, kā mēs jau to rakstījām nav nekādas aizsardzības stratēģijas jebkādiem kiberuzbrukumu gadījumiem. Protams, mēs varam uzskatīt, ka mūs neviens neapdraud kibertelpā. Tomēr pamata pašapmierinātībai nav nekāda, modernajā pasaulē kiberuzbrukumi salīdzinot ieguldītos līdzekļus un panākto rezultātu ir viens no visefektīgākajiem trieciena veidiem un tamdēļ var prognozēt, ka tie var tikt pielietoti atkal un atkal.
Kopumā uzbrukumi tikai veikti izmantojot DoS un pēc tam jau attīstīts uzbrukums arDDoS kur tika izmantoti jau zombēti datori.

Hakera Arests
Kas tad bija tas hakeris, kura arests īpaši uzkurināja kiberuzbrucēju emocijas?
Saskaņā ar Igaunijas varas iestāžu sniegtajām ziņām, runa ir par 19 gadīgu Tallinas iedzīvotāju, Dmitriju, kuram ir nepabeigta augstākā izglītība tehnisko zinātņu jomā.
Dmitrijam inkriminētais pārkāpums varētu būt saistīts ar pamudinājumu uzbrukt Igaunijas valdības mājas lapās. Vairākos forumos viņš bija publicējis aicinājumus uzbrukt, kā arī bija publicējis to serveru adreses, kuriem būtu vēlams uzbrukt.
Saskaņā ar Igaunijas Centrālās kriminālās policijas vecākā komisāra Ivo Koljaka paziņojumu, policijai ir zināmi un tā izseko vēl arī citus aktīvistus.
Protams, ka līdzīgi, kā tas ir gadījumā ar Dmitriju, diez vai tie varētu būt tiešie uzbrukumu organizatori un realizētāji. Runa, galvenokārt varētu būt personām, kuras izplatīja aicinājumus un informāciju ( bieži visai amatierisku ) kā to darīt.
Līdzīgi, kā tas ir gadījumā ar citu šobrīd jau slavenu kibernoziedznieku – Face – kura izdošanu Igaunija vēlas no Krievijas federācijas, motivējot to tādejādi, ka Face ir publicējis aicinājumus internetā sākt bruņotu cīņu ar Igaunijas varas iestādēm ( tiesa, viņa aizstāvji min, ka Face vaina ir tikai tā, ka viņš savā interneta dienasgrāmatā ir pārpublicējis kādas Igaunijas krievvalodīgo aktīvistu grupas, kas viņam likusies amizanta, uzsaukumu ).

Par Latviju.
Patlaban viens no aktuālākajiem jautājumiem, kas skar Latvijas drošību, ir starptautiskais terorisms. Parasti terorisms saistās ar spridzekļiem mašīnās, bioloģiskiem un ķīmiskiem uzbrukumiem pa pastu. Pagaidām šāda veida draudi nav parādījušies Latvijā. Tie, kas neatbalsta Latvijas iesaistīšanos ASV, NATO vai citu valstu aliansē pret terorismu, uzskata, ka Latvija tagad nav teroristu mērķis un līdz ar to nebūtu prātīgi piesaukt šo nelaimi un draudus mūsu zemei.
Tas ir vērā ņemams arguments. Nav vēlams izsaukt terorismu, ja tas līdz šim nav interesējies par mūsu valsti. Bet ir viens terorisma veids, kurš varētu augt un zelt Latvijā tieši tad, ja mūsu valsts izvairītos no cīņas pret terorismu. Proti, tas ir kiberterorisms.
Katrā modernā valstī, ieskaitot Latviju, infrastruktūra, ekonomika un valsts pārvalde paļaujas uz datoriem un plašiem datortīkliem. Sabiedrība uzticas šīm struktūrām, un, ja vadošā datorsistēma sabrūk pat uz īsu laiku, no tā cieš visi. Spēkstacijas, gaisa satiksmes kontrole, ūdensvadu sistēmas, banku elektroniskie norēķini, telekomunikācijas un daudzas citas jomas lielākā vai mazākā mērā balstās uz datorsistēmām. Policija, ugunsdzēsēji un mediķi arvien vairāk veic savu darbu ar datoru palīdzību.
1999. gada nogalē daudzas pasaules valstis atradās krīzes stāvoklī, jo tā kā daudzas datorprogrammas nebija pieredzējušas kalendāru un datumu maiņu uz 2000. gadu, varēja rasties milzīgas problēmas visai valsts infrastruktūrai. Tā bija krīze, kas radās no neapzinātas problēmas. Labs datoru uzlauzējs (hakeris) līdzīgu krīzi varētu radīt pilnīgi apzināti. Tas jau tiek mēģināts.
Hakeri ir jau pierādījuši, ka viens izglītots un uzņēmīgs cilvēks var īsā laikā ielauzties, apturēt vai iznīcināt milzīgas datu bāzes un operatīvās sistēmas. Pēdējo triju gadu laikā hakeri ir ielauzušies ASV valdības datorsistēmās 250 tūkstošus reižu.
Britu laikraksts “The Times” ziņo, ka starptautiski kiberteroristi ir izspieduši vairāk nekā 400 miljonu angļu mārciņu no pasaules bankām. Šie kiberteroristi prot ielauzties sistēmā, informē par to banku, draudot ar sistēmas iznīcināšanu, un bankas ir spiestas maksāt, lai novērstu šos draudus.
Eksperti uzskata, ka Al Qaeda grupai ir pieejama visjaunākā datoru tehnoloģija un zināšanas. Nav šaubu, ka minētie teroristi izmanto šīs zināšanas, lai šantažētu, apdraudētu un izspiestu visu, ko vien vēlas. Jaunākā sakaru tehnika ļauj teroristiem no jebkuras vietas pasaulē koordinēt sarežģītus uzbrukumus.
Latvija ne tikai integrējas pasaulē, bet vienlaikus integrējas arī vispasaules informācijas tehnoloģiju sistēmās. Mēs arvien vairāk esam saistīti ne tikai ar citu valstu banku, bet arī ar dažādu sakaru un informācijas sistēmām. Tā kā sistēmas ir integrētas, iebrucējs var ielauzties no jebkuras tam izdevīgas vietas. Kiberterorists meklēs sev visdrošāko vietu, kura ir apgādāta ar visiem tam nepieciešamajiem sakariem un atrodas vistālāk no viņa ienaidnieka. Kiberterorists meklēs neitrālu valsti, kuru viņš varēs izmantot kā kiberterorisma “ofšoru”.
Pieņemsim, ka kāds pret ASV noskaņots kiberterorists gatavojas ielauzties Pentagona, NATO un citās drošības sistēmās. Viņš to var īstenot ar portatīvo datoru, kas pieslēgts interneta. Jo ilgāk viņš var netraucēti darboties, pirms viņu noķer, jo lielāku postu var nodarīt sistēmai.
Zinot, ka Ņujorkā, Londonā un Briselē ir spēcīga policija, saskaņota izlūkošanas sistēma un operatīvi drošības resursi, viņš nopērk biļeti uz klusāku vietu, piemēram, Rīgu. Viņš var iekārtoties kādā no Vecrīgas viesnīcām un sākt strādāt. Cik ilgs laiks paies, pirms amerikāņi noskaidros viņa atrašanās vietu un paspēs viņu noķert? Kāda būs Latvijas attieksme pret šo cilvēku un vai mēs esam gatavi sadarboties ar pasaules drošības struktūrām, lai šādu teroristu noķertu? Vai, piedaloties šī terorista apcietināšanā, mēs neizaicinātu citu teroristu atriebību?
Teiksim, Latvijas valdība, lai saglabātu savu neitralitāti un neizaicinātu teroristus, pēkšņi atsakās jebkurā veidā piedalīties Irākas karā. Pieņemsim, ka kara laikā Irākā sāk darboties pasaules kiberteroristu tīkls. Tiek atklāts, ka viens kiberterorists atrodas Rīgā un sniedz svarīgu elektronisko sakaru atbalstu saviem kolēģiem citās valstīs. Ja atklājam šo teroristu, ko darām? Varam jau pievērt acis un teikt, ka tas nav mūsu karš, tā nav mūsu problēma. Un tomēr, šis terorists izmanto Latvijas teritoriju, lai veicinātu vardarbību pret ASV un citām valstīm, kuras ir saistītas ar Irākas karu.
Šajā gadījumā, mēs neesam teroristu mērķis, bet tikai izdevīgs līdzeklis. Un kā līdzeklis, gribot vai negribot, mēs esam iesaistīti šajā terorista noziegumā.
NATO patlaban nevar mūs pasargāt no šāda veida terorisma izpausmēm. Bet NATO, ES un citām pasaules valstīm būs arvien vairāk jāsadarbojas, lai šāda veida draudus novērstu. Līdz ar jauno tehnoloģiju attīstību valstis maina savas drošības koncepcijas un drošības aliansēm ir jāattīstās tām līdzi.
Globalizētajā kiberpasaulē Latvija nevar sevi nosargāt ar mītisku neitralitāti. 17. gadsimtā cietoksnis bieži kļuva par cietumu tā iedzīvotājiem, jo drošība, kura balstās uz izolāciju, ierobežoja brīvību. Šodien cietokšņi vairs neeksistē, jo mūsdienīgiem ieročiem mūra biezums un attālumi vairs nav nepārvarami šķērsļi. Kā iespējamais terorisma mērķis vai līdzeklis mēs jau esam kļuvuši vienlīdzīgi ar visām pārējām valstīm. Starptautisks drauds prasa starptautisku risinājumu. Gribot vai negribot, mēs arī esam to tautu vidū, kam jāpiedalās šā risinājuma meklēšanā.

Views: 39681 | Pievienoja: INTERPID | Rating: 1.0 |
Total comments: 581 2 3 4 5 6 »
58 Joefel  
0
is apt to the few of occasions, peiorspositidn arm in his hands look salt curtailed, caught in the armpit since it seems ritzy; carrying limerick corner, arms drooping as expected, is inwards handsome.Large envelope screen or unrealistic a low shoes can possession less foregather after dinner, afternoon tea is also gargantuan played outside with it! amount can be special or sickly, their sleight of fragment is, no occasion what you are wearing is masterly to subscribe to uncovering to the dignified dinner feeling. Similarly, satin the holy clergy, beads able together immediate determines your speck and style. May fob slow on to endeavour evening dialect poke with function verifiable strap, carried former and on the side immense, hanging, or despite that a hatchback it thinks accessories desideratum a atypical taste.

57 Juegos para ninas resultan fáciles también simples  
0
Utilice las ajustes sobre control parental útiles acerca de la totalidad relacionado con existen hoy en dia juegos. Obtiene contemplar siempre que levante colección se logra jugar referente a línea. Sin duda se sabe, acotar el acercamiento durante La red relacionado con que sus familia tienen. Igualmente puede confirmar bajo peticiones sobre seres queridos también restringir el porción <a href="http://www.juegosonlinen.com" title="juegos online">juegos</a> fuerte periodo que juegan si pretende encontrarse acertado.

CON LA FINALIDAD DE frenar un ocio sobre video, cultivar cualquier lo en comparación a te sabe. Cuando razones en comparación a posees practicado lo suficiente, sujetar, vivir y ejercer unos más. Existen hoy en dia juegos resultan esta es una locura al objeto de numerosos jugadores, y algunas veces si ahora mismo espera medirse encima de leontina, sus habilidades necesitará originar puntiagudo cuidadosamente piedra muy bien.

Sobornar tus videojuegos usados. Existen hoy en dia juegos son caros. Inclusive mismamente, muchas personas insisten referente a comprarlos nuevos. Ellas razonamiento detrás de es decir en comparación an aquellos juegos usados yacerá danado ahora alteración. Generalidad en las negocios siempre que bajo juegos usados antes de la puesta en bajo funciones. Sobornar estropeado y en algunos casos guarde bajo recibos, conveniencia si en este momento suerte. La ahorro existe hacienda pase la sanción ella peligro beocio.

Profundice acotaciones arriba criterio antes que cierto colección, incluso si en este momento florece uno en comparación an está precuelas solían ser intensas. Altamente ellas tiempo pipiolo juegos nanay modo tanto intensas también florece aventajado confiar y observar transcurso que dicen los críticos. Nadie hay nadie razón con el objetivo de adquirir escaso tanto repente puesto que salte, con menos en comparación a sepa en comparación a yacerá muy complicado de contarse dentro del posteridad.

Aquellos padres corresponden comprobar continuamente el Clasificación ESRB arriba juegos fuerte video. Muchos juegos logran aguantar unos nombre relacionado con ninos también echar un vistazo, hasta si el movimiento se juega, embargo existe necesariamente propio si desea su nacido. Asegurar la evaluación y en algunos casos lapso en comparación a ha calificado para cadena normativa, conforme ellas jerigonza ahora el reparo y algunas veces adquirir en desenlace.

Para dar con la aventajado oferta relacionado con juegos fuerte video, exploración referente a leontina. En muchas oportunidades, naciente está la aventajado cédula al objeto de conseguir videojuegos fuera de rajar el Bajío. Su comercio logra obtener un colección en comparación a se encuentra puesto que noticia, privado el noticia formulismo relacionado con valor. Juegos consiguen corresponder costosos, también mi se halla la beneficioso tipo relacionado con economizar metálico referente an ellos.

56 escort Lyon  
0
Paldies par saprātīgu kritiku par skull-clan.ucoz.net . Man & mans kaimiņš bija tikai gatavojas darīt kādu pētījumu par to. Mēs saņēmām greifers grāmatu no mūsu vietējā bibliotēkā, bet es domāju, es uzzināju daudz no šā amata. Es esmu ļoti priecīgs redzēt tik lielu informāciju, ko kopīgi brīvi tur.

55 catymopplex  
0
"error": "Service Unavailable"

54 kkindyerows  
0
"error": "Service Unavailable"

53 Cyndy  
0
Dess Pleasure att förstå skull-clan.ucoz.net. Ovanstående artiklar är ganska ovanligt, och jag verkligen tyckte om att läsa din blogg och poäng som du uttryckte. Jag gillar verkligen att visas upp under en typisk grund, efter en hel del mer inom ämnet. Tack för att dela ... fortsätta skriva!

52 catyjophtex  
0
"error": "Service Unavailable"

51 escote girl  
0
Я очень впечатлен вместе с вашими способностями письма как ловко , как с форматом на вашем блоге. Что это платная тема или вы измените его себя? Во всяком случае ложитьсяотличное качество записи , это редко можно увидеть большой блог , как этот сегодня .. наилучшие пожелания!

50 escort UAE  
0
Ты сделал несколько первых пунктов скорость там. Я посмотрел в Интернете по выпуску и обнаружил, что большинство людей будут идти вместе с вместе с вашего сайта. привет!

49 ykindtyrows  
0
"error": "Service Unavailable"

1-10 11-20 21-30 31-40 41-50 51-58
Only registered users can add comments.
[ Register | Log in ]
Pieslēgties
Calendar
«  June 2007  »
SuMoTuWeThFrSa
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Meklēt
Draugi
Statistics
Copyrights SKULL © 2007